presence of mind questions

Presence of mind questions

Posted by

Presence of mind questions

presence of mind questions Though technical information is obligatory to tackle powerful things in life, the presence of mind are a few things vital that helps you win in life. a whole focus is needed either to handle your work sphere or personal life. The possessing of the presence of mind for workers is obligatory in a corporation that otherwise will cause numerous problems.

Employers lately square measure yearning for sensible and active staff WHO have an honest presence of level. therein manner here squares measure a couple of presence of mind inquiries to check the presence of levels of people in the associate interview.

presence of mind questions

1. What do you put in a toaster?

Answer: The answer to this question is bread to check the presence of mind and not toast.

2. Say ‘silk’, now spell the word ‘silk’, tell me what do cows drink?

Answer: The answer is that cows drink water. If the candidate says milk, then he is wrong.

5. On a concrete floor; without cracking, how do you drop a raw egg?

Answer: The answer is that concrete floors are very hard and does not crack.

6. If some of the months have 31 days and some have 30 days, then how many months have only 28 days?

The answer is that all months have 28 days.

7. It took about ten hours for eight men to construct build a wall, then how much time will it take for 4 men to construct the wall?

The answer is no time as wall is already constructed.

8. How many birthdays’ do Japanese women have in average?

The answer is one as all others are anniversaries.

presence of mind questions

9. How can you drop a raw egg onto a concrete floor without cracking it?

Answer:Concrete floors are very hard to crack! (UPSC Topper)

10. Approximately how many birthdays does the average Japanese woman have?

Answer: Just one. All the others are anniversaries. (Not Known)

presence of mind questions

11. What often falls but never gets hurt ?

Answer: Rain (IIM-K)

12. What happened when wheel was invented ?

Answer: It caused a revolution. (Not known)

13Bay of Bengal is in which state?

Answer: liquid (UPSC 33Rank)



14. If a red house is made from red bricks, pink house made from pink bricks, a blue house is made from blue brick and a black house is made from black bricks, then what is greenhouse made from?

Answer: The answer is that greenhouses are made from glass and not green bricks.

15. On a concrete floor; without cracking, how do you drop a raw egg?

Answer: The answer is that concrete floors are very hard and does not crack.

16.Assume that you’re driving a bus from Mumbai to Pune, in Mumbai, 17 people get on the bus and in Pune 1 people get off the bus. Name the driver?

Answer: The answer is your name as the question says you are driving the bus.

17. Man gave 10 and 15 cents to his first and second sons. What is the time now?

Answer: The man gives a total of 25 cents which he has divided into two people. This means he gave quarter to two. Hence, the answer is 1.45. If it’s UK the 1.35 which means twenty-five to two.

presence of mind questions and answers

18.There was a house which had four walls where each wall face the south. In each wall there is a window. Into one of the windows, a bear walks. Can you mention the color of the bear?

Answer: Square shaped houses that have walls facing south are found in North Pole, hence, the answer is a white polar bear.

19.Half of 2+2 will equals to two or three?

Answer: The answer is three, where half of 2 is 1 and plus 2 is 1+2=3.

20. When in one hand, if you have four oranges and three apples and three oranges and four apples on the other hand, then what would you have?

Answer: The answer is big hands.

presence of mind questions

21. A clerk is found in a butcher shop where he stands to be 5 feet 10” tall and wears shoes of size 13; tell me what does he weigh?

Answer: The answer would be that he weighs meat and not some other calculation

22. There are three houses. One is red, one is blue, and one is white. If the red house is to the left of the house in the middle, and the blue house is to the right to the house in the middle, where is the white house?

Answer: In Washington, D.C.!

23. Mike is a butcher. He is 5’10” tall. What does he weigh?

Answer: Meat

24. How far can a rabbit run into the woods?

Answer: Halfway. After that, he is running out of the woods.

presence of mind questions

25. What are the next three letters in the following sequence?J, F, M, A, M, J, J, A, __, __, _

Answer: S, O, N. The sequence is the first letter of the months of the year. September, October, and November are the next in the sequence.

26. A man went to a party and drank some of the punch. He then left early. Everyone at the party who drunk the punch subsequently died of poisoning. Why did the man not die?

Answer: The poison from the punch came from the ice cubes. When the man drank the punch, the ice was fully frozen. Gradually, as the ice cubes melted, the poison was released into the punch.

27. Why should we give a chance to be the sales persons of our organization? What are those qualities?

Answer: I am a an Optimistic person. 2. Hard working 3. Never say die spirit . 4. Courage and Patience For, each point, i exampled some real life situations and counter all their queries.

28. The question based on any situation and candidate have to answer for the solution of that situation,

Answer: Candidate to apply her marketing knowledge, and has to provide solution according to situation given.

29. What do you know about company? and what is that you are looking at?

Answer: Make a home work about company. Be clear about what you are expecting from the company.



30. Jimmy’s mother had four children. She named the first Monday. She named the second Tuesday, and she named the third Wednesday. What is the name of the fourth child?

Answer: Jimmy, because Jimmy’s mother had four children!

presence of mind questions

See More: How to control mind
Reference: content.wisestep

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *